Поради мудрих старців

1. Перше, що треба тримати в секреті, кажуть мудреці – то це свої далекосяжні плани. Мовчіть до тих пір, допоки цей план не збудеться. Будь-які наші ідеї не тільки не ідеальні, в них величезна кількість слабких місць, по яких дуже легко вдарити і все зруйнувати.

2. Друге, що рекомендують мудреці, це не ділитися таємницею про свою благодійність. Робити добру справу – велика рідкість в цьому світі, і саме тому цю таємницю треба берегти як зіницю ока. Не хваліть себе за хороші справи. Гордість тут же побачить і відбере все те благо, яке прийшло в результаті цієї благодійності.

3. Третє, про що не рекомендують поширюватися мудреці – це про свою аскетичність. Не розказуйте наліво і направо про ваших обмеженнях у харчуванні, сні, і т.д.. Фізична аскеза приносить користь тільки тоді якщо вона поєднується із психологічною складовою.

4. Четверте, про що слід помовчати – це про свою мужність та героїзм. Хтось отримує випробування зовнішні, а хтось внутрішні. Зовнішні випробування видно, тому за них люди отримують нагороди, але подолання внутрішніх випробувань ніхто не помічає, тому і нагород за них ніяких не присвоюють.

5. П’яте, про що не варто поширюватися, – це про духовне знання. Духовне знання має різні рівні і повинно розкриватися тільки після досягнення певного рівня чистоти свідомості. Основною помилкою початківця носія істини є бажання поділитися занадто високим духовним знанням, яке, замість того, щоб принести добро людині, тільки ще більше його заплутує і навіть лякає.

6. Шосте, чому не варто особливо ділитися з іншими – говорити про свої домашні конфлікти і взагалі про своє сімейне життя. Запам’ятайте: чим менше ви говорите про проблеми у своїй родині, тим вона буде міцнішою і стабільнішою. Сварка – це позбавлення від негативної енергії, яка накопичилася в процесі спілкування.

7. Сьоме, про що не варто говорити, це про погані слова, які були від когось почуті. Можна забруднити на вулиці черевики, а можна забруднити свідомість. І людина, яка прийшовши додому, розповідає все, що вона почула від дурного по дорозі, нічим не відрізняється від людини, яка прийшла додому і не зняла взуття.

Хтозна, можливо враховуючи дані поради, ми станемо іншими?

Все пізнається в порівнянні…

Поради мудрих старців